Hai la o Consultație pentru a afla daca și tu ai carii dentare si ce soluții iți recomandăm!
Cum apar cariile dentare?
Probabil că aceasta este una dintre cele mai des acordate întrebări, atunci când problema respectivă îți atacă dantura.
Este obligatoriu să cunoști că, inițial, cariile nu prezintă deloc simptome. Însă, spre marea ta bucurie, un medic dentist poate depista cu ușurință prezența acestora în urma unor examinări de rutină. Astfel, se ajunge la concluzia că vizita regulată la un cabinet stomatologic este primordială pentru sănătatea dinților tăi.
Cum poate fi prevenită apariția cariilor dentare?
Cu siguranță cunoști deja că vizita periodică la medicul stomatolog reprezintă cea mai importantă metodă de prevenire a cariilor și a oricărei alte probleme dentare. Însă este foarte importantă și respectarea igienei orale. Folosirea regulată și corectă a instrumentelor de igienizare precum ața dentară, apa de gură sau dușul bucal îți pot salva dantura de la apariția afecțiunilor dentare.
După cum am menționat anterior, într-o fază incipientă cariile dentare pot fi tratate foarte ușor, doar prin aplicarea unei soluții speciale, ce conține fluor, oprind astfel degradarea dintelui. Însă dacă stadiul acesteia ajunge la nivelul în care creează o „gaură” în stratul dentar, suprafața infectată este înlăturată și înlocuită cu plomba (obturația dentară). Există însă și cazuri în care problema dată avansează prea mult și necesită tratamentul de canal. Acesta reprezintă înlăturarea nervului și sigilarea dintelui prin intermediul unei coroane dentare sau restaurare totală.