Marea majoritate a medicilor stomatologici recomandă pacienţilor care vin la consultaţie, o periuţă cu peri moi, aceasta fiind varianta optimă pentru îndepartarea plăcii bacteriene şi a resturilor alimentare care ajung între dinţi. Pe lângă periuţele cu peri moi mai sunt recomandate şi cele cu capul mic, aceste periuţe putând să ajungă în toate zonele cavităţii bucale, în special la dinţii din spate.

Odată ce ne-am lămurit care este rolul principal al părţii superioare a unei periuţe de dinţi să aflăm şi ce tipuri de mâner să alegem. Cele mai frecvente caracteristici ale mânerului unei periuţe de dinţi este acela că este alcătuit dintr-un material care nu permite alunecarea mâinii sau că are gâtul flexibil. Forma capului poate fi alungit sau dreptunghiular, iar perii pot fi inegali, tăiaţi drept sau în formă rotunjită.

Având în vedere multitudinea de oferte de periuţe de dinţi care ne invadează în fiecare zi, cea mai bună periuţă este aceea care se potriveşte cel mai bine cavităţii noastre bucale şi care ajunge uşor la toţi dinţii.

În cazul în care aveţi dificultăţi sau nu daţi dovadă de o dexteritate bună întotdeauna există varianta periuţelor electrice, care de multe ori curaţă dinţii mai bine.

Acum, că ne-am lămurit ce fel de periuţe de dinţi există şi care ar fi cea mai indicată pentru noi, întrebarea este cât de des ar trebui să o schimbăm? Specialiştii susţin că periuţa de dinţi trebuie schimbată cel puţin o dată la 3 luni, atunci când dă primele semne de uzură. Foarte important de reţinut este faptul că periuţa trebuie schimbată de fiecare dată după ce am scăpat de o răceală, pentru că periuţa acumulează bacterii şi se poate produce o reinfectare.

  În cazul în care ai dificultăţi în alegerea periuţei de dinţi, nu ştii care este cea mai potrivită pentru dantura  ta, te aşteptăm in cabinetul nostru pentru a te consulta cu un medic specialist !