Laboratorul stomatologic și rolul acestuia

Laboratorul stomatologic și fațetele dentare

A face o bună primă impresie poate să conteze foarte mult, atunci când cunoști oameni noi sau participi la o întâlnire de afaceri.

Însă, nu doar prima impresie contează. Este important cum ești perceput și în viața de zi cu zi. Zâmbetul nostru este unul dintre primele lucruri pe care ceilalți oameni le observă.

Dacă ai anumite probleme dentare sau zâmbetul tău nu se ridică la înălțimea așteptărilor tale, ori a persoanelor din jurul tău, poți schimba acest lucru destul de ușor, prin aplicarea unor fațete dentare.

Aceasta este, poate, soluția cea mai practică, rapidă, ieftină și de efect prin care poți avea un zâmbet perfect!

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare reprezintă soluția ingenioasă prin care îți vei putea corecta sau îmbunătăți zâmbetul! Îți poți schimba aspectul general destul de ușor și fără tratamente dureroase.

Fațetele dentare sunt de fapt un  înveliș ceramic subțire și rezistent, acestea aplicându-se peste suprafața vizibilă a dinților, mascând dinții, imperfecțiunile sau petele de culoare, dinții strâmbi, fisurați sau sparți, inclusiv spațiile inestetice dintre dinți (strungăreața). Pentru unele fatete este nevoie ca dintii sa fie slefuiti  partial , dar sunt si fatete care se lipesc peste dintii integrii. Tipul de fateta este ales de medicul stomatolog impreuna cu pacientul, luand in considerare posibilitatile in cazul respectiv.

Poți apela la fațete dentare dacă:

  • Îți dorești să ai un zâmbet natural, alb și ușor de întreținut (cafeaua și țigările nu pătează fațetele dentare);
  • Simți nevoia să îți îmbunătățești estetica generală a feței și a zâmbetului tău;
  • Cauți o soluție cu un tratament rapid, cu efecte imediate, lipsit de durere;
  • Nu dorești complicații, toate materialele utilizate sunt biocompatibile.

Daca dintii tai nu au nevoie obligatoriu de aparat dentar ortodontic, si nu ai alte afectiuni care indica necesitatea coroanelor dentare, atunci fatetele sunt solutia optima pentru tine!

Ce face un laborator de tehnică dentară?

Laboratorul de tehnică dentară este locul unde ”magia” se întâmplă. Într-un laborator de tehnică dentară se realizează fațetele dentare si alte lucrari protetice, acestea fiind soluții personalizate create de către echipa de tehnică dentară pentru fiecare pacient si cazul sau individual. Tehnicienii au atât simț artistic, dar și practic, reușind să creeze mici opere de artă, unicate!

Un tehnician dentar ceramist, pentru a putea să își facă meseria, utilizează o gamă largă de cunoștințe din domenii variate, precum pictura, sculptura dar și cunoașterea procedeelor de prelucrare a materialelor ceramice și a celorlalte materiale folosite.

In momentul de fata, tehnologia foarte avansata vine in sprijinul tehnicienilor cu softuri de estetica dentara si masini de frezare a ceramicii asistate de calculator. O parte din munca tehnicienilor este automatizata si realizata cu ajutorul computerului, designul lucrarilor dentare si al fatetelor se realizeaza modern, virtual. O alta parte a  muncii din laborator se face totusi manual, micile retusuri, accentele fine si efectele de naturalete depind de maiestria si manualitatea „magicianului”.

Știința cosmeticii dentare se dobândește doar prin ani de muncă și pregătire profesională, un bun specialist reușind astfel să obțină un produs care să se potrivească perfect dorintelor si standardelor estetice.

Uneori avem nevoie de fatete care imita dintii nostri naturali, atunci cand nu vrem sa ne schimbam total aspectul, ci doar sa corectam imperfectiuni la cativa dinti, si sa ii facem sa semene  cu restul. Replicarea unui dinte sau chiar a mai multor dinți reprezintă un proces foarte dificil însă, dacă este făcut corect, rezultatele sunt impresionante: fațetele dentare for fi integrate perfect cu restul danturii, iar nimeni nu va putea să își dea seama că dinții tăi nu sunt cei naturali.

Cum se lipesc fațetele dentare?

Există atât o frică, dar și un mit care spune că fațetele dentare sar frecvent de pe dinti. Există cazuri izolate unde acest lucru s-a întâmplat, însă dacă fațetele sunt lipite corect si pacientul respecta indicatiile medicului , șansele ca acestea să cadă de pe dinți sunt mici.

Modul în care fațetele dentare sunt lipite este foarte important, inclusiv materialele folosite trebuie să fie de o calitate superioară. Adezivul necesar lipirii fațetelor de dinți, folosit corect, va realiza o legătura chimică, foarte puternica.

Controlul periodic la medicul stomatolog este foarte important pentru o bună sănătate dentară. Doar așa puteți avea certitudinea că fațetele dentare se păstrează în stare bună, adezivul are aceleași proprietăți mecanice de prindere, iar zâmbetul tău poate rămâne un zâmbet de invidiat!

Vrei să ai un zâmbet de invidiat?

Te așteptăm la o consultație gratuită pentru a putea vedea exact care sunt opțiunile cele mai bune pe care trebuie să le urmăm și ce tip de fațete dentare ți se potrivesc cel mai bine! Ne poți lăsa detalii despre tine, poți programa un consult sau afla informații suplimentare la office@ebident.ro.

RALUCA RUSU:

Spațiu curat, personal atent și profi, ți se raspunde la întrebări cu multă amabilitate.