fbpx

Protetica dentară îți poate salva zâmbetul!

 

Hai la o Consultație pentru a afla daca și tu ai nevoie de proteze dentare si ce soluții iți recomandăm!

 

Ce este Protetica stomatologică si ce sunt lucrările protetice dentare ?

Ramura stomatologică rezervată proteticii dentare este esențială pentru toate centrele stomatologice, clinica Green Dental din București reunind 14 doctori specializați în diferite arii, inclusiv protetica dentara. Scopul proteticii de a restabili integritatea dentară (alterată fie de leziuni sau de degradări) a rămas același, dar tehnologia folosită pentru tratamentele protetice s-a schimbat considerabil.

Tot ce trebuie să știi despre protetica dentara

Protetica dentara este acea specializare a stomatologiei care are în vedere reconstrucția dentiției pacientului pentru a-i oferi un zâmbet echilibrat estetic și funcțional. Pornind de la cerințele și nevoile pacientului atât la nivel estetic cât și la nivel funcțional, specialiștii Green Dental vor realiza un plan de tratament personalizat.

Protetica poate implica următoarele funcții în operația de reconstrucție oro-dento-facială: fonația sau sunetele din timpul vorbirii, masticația precum și protejarea maxilo-facială de efectele bruxismului (scrâșnitul din dinți). Prin urmare, protetica dentară îndeplinește un rol complementar și interdisciplinar în medicina dentară.

Restaurările dentare din prezent sunt efectuate cu ajutorul unor tehnologii de ultima generatie și cu pregătirea unei echipe de specialiști: protetician, chirurg, parodontolog, endodont, sau ortodont. Tehnologiile clinicii noastre Green Dental contribuie la diagnosticarea rapidă și 100% precisă, permițând pacienților sa vizualizeze rezultatul final înainte de intervenția propriu-zisă.

Din categoria lucrărilor protetice, fac parte:

 • Fațete dentare(ceramice, Zirconiu) ce utilizează oxidul de zirconiu pentru a reda albul dintilor naturali. Aceste lucrări protetice din ceramică se aplică pe dinții frontali.
 • Coroanele dentaresunt de asemenea indicate pentru reconstrucțiile dentare. Spre deosebire de fațete acestea îmbracă dintele într-o piesă din ceramică sau zirconiu de o duritate crescută.
 • Incrustații dentare o alternativă la plomba obișnuită prin care se reface dintele, o piesă protetică rezistentă realizată din ceramică, complet fizionomică.. Prin aceasta tehnica se restabilesc punctele de contact dintre dintele afectat și dinții vecini fără a afecta papila interdentară.
 • Dispozitivul corono-radicular este o piesă protetică prin care se reface bontul. Il recomandăm pacienților care au coroana dentară afectată.
 • Proteze dentarefixe sau detașabile sunt acele dispozitive care maschează dinții lipsă. Odată implantate, funcționalitatea danturii este asigurată.

Când sunt indicate lucrările protetice

 • Înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă
  Din păcate, procentajul pacienților cu cel puțin un dinte lipsă este mult prea ridicat pentru stadiul actual al stomatologiei din România. De aceea, încurajăm apelarea la medicii noștri specialiști care pot înlocui aceste defecte prin coroane dentare de ceramică sau zirconiu realizate pe implanturi dentare. Dinte/dinți sparți sau ciobiți.
  Fie datorați unui traumatism, fie datorați unor cavități carioase avansate, în funcție de gravitatea cazului se recomandă coroane dentare sau fațete dentare.
 • Dentitie îngălbenită sau decolorată
  Atunci când dentiția permanentă acumulează în timp pete de discolorație datorate fumatului, consumului de vin și cafea sau igienei orale precare, se recomandă o lucrare protetică (de obicei fațete dentare) prin care defectele estetice pot fi mascate.
 • Dinti prea mici sau prea mari
  Diferențele sesizabile de mărimi între dinți pot afecta armonia maxilaro-facială și pot rezulta într-un efect inestetic. Fațeta dentară este ideală pentru corectarea unui asemenea dezechilibru.
 • Dinți înghesuiți sau cu spații interdentare mari
  În funcție de gravitatea cazului se recurge la tratament cu aparat dentar și/sau fațete dentare
 • Remodelare gingivală
  Remodelarea gingivală înseamnă îndepărtarea printr-un procedeu chirurgical minim invaziv a tesutului gingival în exces. În anumite cazuri de remodelare gingivală, un medic specialist poate recomanda completarea tratamentului cu o lucrare protetică.

Sperăm că acest articol a reîmprospătat opinia colectivă asupra proteticii dentare. Dacă te încadrezi în unul din cazurile enumerate mai sus, poți stabili o primă consultație la clinica Green Dental. Specialiștii noștri îți vor asigura un plan de tratament personalizat, eficient și minim invaziv. Dacă nu te regăsești în cazurile de mai sus, consideră-te un pacient foarte fericit. Cu toate acestea, menținerea sănătății orale trebuie să fie constantă.