Hai la o Consultație pentru a afla daca și tu ai nevoie de implanturi dentare si ce soluții iți recomandăm!
Afectiunile dentare ce au drept solutie implanturile dentare nu trebuie sub nici o formă neglijate!
Implanturile dentare pot fi cea mai buna solutie pentru lipsa dintilor: arata si se simt exact ca dintii naturali, Astfel, impreuna cu toata echipa EbiDent, gandindu-ne in primul rand la nevoile tale, am alcatuit o promotie speciala pentru tine:
IMPLANT DENTAR MEGAGEN (SUA) SI BREDENT (GERMANIA) LA DOAR 550 EURO, DE LA 650 EURO.
CE ESTE UN IMPLANT DENTAR ?
Implantul dentar este o piesa din titan, cel mai adesea sub forma unui surub, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural lipsa.
Plasarea se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, printr-o interventie chirurgicala nu foarte complicata, comparand-o ca agresivitate cu o extractie.
Dupa un timp, necesar integrarii in os, implantului i se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.
Cea mai frecventă întrebare pe care o primim este “Doare?”
Unii oameni prezinta ingrijorari specifice in legatura cu tratamentele stomatologice, unii urasc durerea, iar altii numai ideea in sine. In practica stomatologica actuala sunt putine probleme pe care se pune accentul asa cum se pune pe acest aspect. Datorita evolutiei echipamentelor si medicatiei, precum si pregatirii echipei de anestezisti, pacientii sustin ca se simt mult mai confortabil cu tratamentul lor decat s-au simtit vreodata in trecut. Odata ce planul de tratament a fost schitat se poate raspunde cu usurinta la intrebarile dumneavoastra referitoare la disconfort si controlul durerii.
Exista multiple avantaje ce arata ca implantul dentar este cea mai buna alegere!
Primul avantaj al implanturilor dentare este de departe confortul procedurii.
Care sunt etapele de tratament si cat dureaza?
Dupa testele de care vorbeam se incepe interventia de plasare a implantului, sub anestezie. Dupa ce acesta este inserat in os, se acopera cu gingie, iar pacientul nu simte in afara firelor de sutura nimic in plus. Un disconfort moderat poate aparea dupa aproximativ 3 ore, atunci cand anestezia inceteaza sa-si mai faca efectul. Aceasta interventie dureaza aproximativ o ora, poate un timp mai indelungat daca este plasat un numar mai mare de implanturi.
Urmeaza perioada de vindecare, asa numita perioada de osteointegrare, care este de 3 pana la 6 luni. Apoi este atasat bontul protetic. Din acest moment protezarea prin coroane, punti sau proteze mai necesita cateva sedinte, deci cateva zile.
De retinut este ca fiecare pacient reprezinta un caz unic si de aceea este dificil de mentionat un timp anume.
TOP 9 AVANTAJE ALE IMPLANTULUI DENTAR
1. SALVAREA DINTILOR INVECINATI
Primul si cel mai important avantaj al implantului este ca acesta salveaza dintii invecinati de la slefuire. Spre deosebire de puntea dentara care se sustinea pe dintii vecini ce trebuiau slefuiti, deci omorati, implantul se insera pur si simplu in locul unui dinte lipsa. Pe acest surub se va construi o coronita, dintii invecinati ramanad integri, sanatosi.
2. IMITAREA DINTILOR NATURALI
Implantul dentar imita aproape perfect o radacina naturala. Coroanele din zirconiu/ ceramica aplicate pe bont si implant arata si se simt exact ca dintii naturali. Pur si simplu uiti ca ai dinti artificiali in gura.
3. STOPAREA RETRACTIEI OSOASE
Un dinte lipsa inseamna lipsa de stimul pentru os. Lipsa radacinii dentare nu mai transmite osului stimul, iar acesta, treptat, incepe sa se resoarba. Pur si simplu se topeste, de la an la an. Cand mestecam, implantul stimuleaza osul maxilar si impiedica retractia acestuia, la fel ca un dinte natural cu radacina. Astfel, el „pacaleste osul” si acesta ramane intreg, nu se mai topeste.
4. PROTEJAREA INTREAGII DANTURI
Un singur dinte lipsa face ca osul si gingia sa se degradeze. Dintii invecinati incep sa devina instabili, sa se miste si migreze. Implantul simuleaza radacina dintelul natural si impiedica dintii alaturati sa migreze. Daca dintii vecini raman stabilizati, ficsi pe pozitii, ei nu mai cad.
5. PREZERVAREA ESTETICII FACIALE
Cu cat ai mai multi dinti cazuti, cu atat expresia fetei se modifica: fata incepe “sa cada”. Acest fenomen de imbatranire prematura este inlaturat datorita implantulrilor. Oasele maxilare isi mentin volumul neschimbat si aspectul facial acelasi.
6. IMBUNATATIREA MIROSULUI RESPIRATIEI
Deoaece implantul imita fizionomia dintelui natural, inseamna ca acesta poate fi curatat si intretinut exact ca orice dinte. Nefiind vorba de punti dentare fara radacina sub care putem gasi mancare putrezita, dintele cu implant elimina respiratia neplacuta. Cu conditia sa fie periat zilnic si corect.
7. RESTAURAREA FUNCTIEI DE FONATIE
Cand exista dinti lipsa fonatia (adica pronuntia), incepe sa sufere. Implantul asigura o comunicare normala, exact asa cum era atunci cand toti dintii naturali existau in gura. Cu implanturi nu mai exista situatii jenante, in care pacientul pronunta gresit sau ii sare saliva din gura.
8. COSTUL MAI MIC DECAT ORICE ALTE VARIANTE DE RESTAURARE A DANTURII
Solutia de restaurare a danturii prin pivot si puntea dentara este o varianta la implant. Insa aceasta este mai scumpa pentru ca implica manopera si materiale mai costisitoare. Implantul are un cost mai mic, si nu implica slefuirea dintilor vecini, adica „omorarea” lor.
9. POSIBILITATEA DE A AVEA DINTI INTR-O ZI
Tehnologia evolueaza pe zi ce trece astfel incat inserarea de implanturi la clinicile de implantologie dentara a ajuns la un nivel extrem de performat. Poti beneficia de procedura de inserare cunoscuta sub numele de „Dinti intr-o zi„. In cazul clinicii Dr. Nassar, dimineata te prezinti la doctor si dupa-amiaza pleci acasa cu dinti noi in gura. Asta daca vorbim despre o lucrare complexa ce implica mai multi dinti. In cazuri „usoare”, adaugarea unui implant pentru un singur dinte lipsa se realizeaza extrem de rapid: timpul mediu de inserare este de doar 7 minute.
DEZAVANTAJELE IMPLANTURILOR DENTARE
Inainte de toate, trebuie sa spus ca implanturile nu au dezavantaje, ci doar restrictii temporare. Astfel, exista cateva categorii de pacienti ce nu pot beneficia de implant decat dupa ce se au un status medical ce permite inserarea.
Implantul dentar nu este indicat fumatorilor sau celor care prezinta boli precum:
Bruxism
Diabet
Reumatism poliarticular
Leucemie
Infectii majore
Cardiopatii