fbpx
  1. PENTRU A PREVENI RESPIRAȚIA URÂT MIROSITOARE – Studiile medicale de specialitate arată faptul că aproape 85% dintre persoanele care au o respirație urât mirositoare persistentă (termenul medical: halitoză) suferă din cauza unei probleme dentare, “responsabile” pentru acest lucru. O igienă orală bună este esențială în ceea ce priveste prevenirea halitozei. Controalele periodice și detartrajul reprezintă cele mai bune modalități de a avea și de a menține o stare excelentă de sănătate a întregii guri.
  1. In cadrul consultului, stomatologul va putea sa depisteze posibilele carii, unele dintre ele dezvoltandu-se interdentar si fiind greu de descoperit de tine, la un simplu periaj. Asta se poate intampla chiar daca folosesti zilnic ata dentara. Daca ajungi la doctor doar atunci cand resimti o durere, de cele mai multe ori caria este deja profunda.
  2. PENTRU A PUNE LA PUNCT UN PLAN DE TRATAMENT – În cazul în care doctorul diagnostichează anumite afecțiuni dentare, îți va oferi imediat un plan de tratament, care va presupune vizite regulate la medic, pentru monitorizarea acestor probleme. Discută împreună cu medicul stomatolog despre costurile financiare ale fiecărei proceduri, pentru a stabili apoi și modalitățile de plată.
  1. PENTRU A FACE ECONOMII – Problemele dentare sunt unele dintre cele mai dureroase, dar și costisitoare afecțiuni medicale. Iată un motiv în plus pentru care este bine să te prezinți la cabinetul stomatologic la intervale regulate de timp (6 luni), pentru un control de rutină și un detartraj. În acest fel, vei evita investirea masivă în proceduri medicale scumpe, care pot fi necesare din cauza igienei necorespunzătoare.
  1. Tot la acest control de rutina, medicul iti va face si un detartraj si un periaj profesional.Asta inseamna o curatare ca la carte a danturii tale. In ziua de azi, aceste proceduri nu sunt dureroase si ajuta la mentinerea sanatatii danturii tale. In plus, cu ajutorul lor sunt indepartate petele superficiale de cafea, tutun, vin sau ceai de pe dinti, iar dantura ta va fi mai alba.
  2. Daca te confrunti cu respiratie urat mirositoare, chiar si atunci cand te speli de doua ori pe zi pe dinti si folosesti ata dentara si apa de gura, atunci acesta ar putea fi un semn al gingivitei. Netratata, gingivita poate duce la paradontoza, o boala ce cauzeaza deteriorari rapide ale dintilor si gingiilor. Si cum gingivita nu se manifesta dureros, ea este greu de identificat in lipsa unui control stomatologic. E bine sa ii spui dentistului tau daca ai observat ca gingiile tale sunt umflate, dor sau sangereaza la periaj.
  3. Controlele de rutina te tin departe de afectiuni grave ale caror tratamente sunt extrem de costisitoare.Implanturile dentare, interventiile chirurgicale, lucrarile de tipul coronitelor, etc. sunt cu mult mai scumpe decat un simplu control care sa te ajute sa preintampini toate aceste probleme. Asa ca nu uita: mai bine previi decat sa tratezi.