fbpx

La clinica Ebident am facut o promisiune sa aducem zambete frumoase pe chipurile celor care ne trec pragul. Ne place sa discutam cu pacientii nostri si sa aflam care sunt nelamuririle sau problemele care ii apasa. O intrebare pe care o primim des este ,,Pot sa imi mai pun aparat dentar acum, ca adult?”. Raspunsul la intrebare este ,,Absolut!”.

 

Daca pacientul adult are gingii sanatoase, putem foarte usor sa cream un plan de tratament ortodontic sau ,,un plan de atac pentru un zambet perfect”, cum ne place sa il numim. In urma tratamentului, putem muta dintii in pozitia corecta pentru a corecta muscatura si a crea un efect estetic al danturii. Dintii care au fatete sau coronite pot de asemenea fi mutati cu ajutorul aparatelor ortodontice, insa implanturile raman pe loc. Nu de putine ori, fizionomia pacientului este si ea afectata intr-un sens placut.

 De ce ar trebui adulții să corecteze poziția dinților?

 Pentru multi adulti, conceptul de aparat dentar apartine sferei copilariei si acum pare infricosator. Exista ideea ca aparatele dentare sunt doar pentru copii, dar acest lucru nu este adevarat. Un aparat ortodontic este o investitie excelenta in sanatatea orala a oricui, decvi nu exista o ,,varsta potrivita” pentru un tratament. Tratamentul ortodontic nu se limiteaza la avantaje estetice, poate face ingrijirea dintiilor mult mai usoara si face viitoparele tratamente dentare mult mai usoare si creste rata lor de succes.

Partea buna atunci cand pacientul a trecut de perioada copilariei este ca se implica  mult mai mult in proces si pot sesiza schimbarile care se produc cu dintii lor mult mai usor.

Daca o persoana adulta doreste sa isi puna aparat dentar si intelege scopurile si limitarile tratamentului ortodontic, suntem entuziasmati sa trecem cu ei prin acest proces. Din experienta doctoriilor nostri am aflat ca nu a existat nicio persoana care sa fi regretat ca a apelat la un aparat dentar. Atunci cand vine momentul sa dea aparatul dentar jos, este o zi emotionanta  nu doar pentru pacient, dar si pentru toata echipa Ebident, pentru ca ne implicam in experienta aceasta impreuna cu pacientul. Persoanele care apeleaza la tratamentul ortodontic sunt uimite de rezultate si spun ca asta a fost una dintre cele mai bune alegeri din viata lor.